Aznirul Fariz's FotoPage

By: Aznirul Fariz Alwi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Sunday, 4-Mar-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
DPA 1/2007: Modul Tentera

muka ceria sebelum sampai
PULADA
 
View all 17 photos...
satu lagi modul luar.. modul tentera.. 1 minggu berada di Pusat Latihan Tempur Tentera Darat (PULADA) di ulu tiram, johor.. another priceless experiences.. masa sampai tu macam2 perasaan ada.. takut no 1 dah.. gemuruh, risau dll.. tapi, at the end of the modul.. semua kalau boleh tak nak balik intan.. seronok berada di modul luar..

di modul tentera ni.. mula2 sekali kena fitness training.. kena buat 2 bende.. crawling & side-roll.. diorang kata kalau nk masuk tentera darat ada byk lagi kena buat.. tapi kitorang kena 2 ni jer.. itu pon dah seksa dah.. terutama lepas side-roll.. ada yg muntah.. aku pon sama daa hehhee..

lain2 xtvt - adsailing, ikhtiar hidup (makan kijang pokok hehe), ambush, panjat gunung panti, ujian menembak M16, battle innoculation dan log-relay.. semua best.. tak tergambar dgn kata2.. hehehe

saksikan


Friday, 2-Mar-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
DPA 1/2007: Modul Kecergasan Diri

the day before - taklimat first aid oleh doktor dari PPUM
mas melakonkan watak orang cedera
another taklimat by PPUM
View all 36 photos...
2 minggu selepas balik dari modul polis.. sidang E sekali lagi kena keluar.. kali ni untuk modul kecergasan diri.. modul ni supposely buat anything yang outdoor / fizikal.. but at the end, semua sidang kena panjat gunung.. so sidang E tak terkecuali ler..

jadi nyer.. kami pon pergi le ke kuala kubu bharu untuk memanjat 2 gunung yang ada kat situ.. orang lain buat 1 tapi kitorang buat 2.. gunung ulu semangkok & bukit kutu.. nama jer bukit kutu tapi tahap kepayahan dia lebih susah dari gunung ulu semangkok..

and kitorang namakan trip kitorang yang 3 hari 2 malam (27 feb - 1 mac) ni sebagai XPDC Chillin' pasal campsite kitorang adalah di Sg. Chiling..


Friday, 9-Feb-2007 20:30 Email | Share | | Bookmark
DPA 1/2007: Modul Polis - Malam Mes

 
 
ridha, sha & hakim
View all 21 photos...
Mes Night piccies


Sunday, 4-Feb-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
DPA 1/2007: Modul Polis @ Maktab PDRM Kuala Lumpur

before
during
after
View all 20 photos...


Modul Polis - modul luar pertama bagi Sidang E. Kitorang berkampung di Maktab PDRM KL dari 4 feb hingga 10 feb 2007. basically, apa yg kitorang buat :-

    belajar sejarah & organisasi PDRM
    belajar kawad
    belajar menembak pistol Vector SP1



    lawatan ke Trafik KL dan buat road block
    lawatan ke IPPD (PJ & Ampang)


rambut kena potong - flat top.. and 1 most important word - discipline, discipline & discipline but the most enjoyable event is the Mes Night. we really enjoy ourselves that night.


Monday, 15-Jan-2007 15:00 Email | Share | | Bookmark
DPA 1/2007: Group Integration @ Bukit Cerakah

@ INTAN Bukit Kiara - waiting for the bus
Arrived @ Bukit Cerakah
the campsite
View all 11 photos...
This is the first activities of the DPA, Group Integration @ Bukit Cahaya Seri Alam, Shah Alam. As the name shows, its main objectives are to get to know each other and to prepare us for the rest of the DPA.

We stayed there for 2 nights, and did lots of exciting and memorable activities in groups. For brief info, visit my friendster's blog here


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net